Ovidiu Saghin, bursier stART: Privesc cu inima ce-i in jurul meu

Bursier stART pasionat de desen și pictură, Ovidiu iubește toate manifestările frumosului, explorând cu interes și alte forme artistice, inclusiv muzica, poezia și teatrul. Te invităm să faci cunoștință cu el!

“Mă numesc Ovidiu-George Saghin și am 19 ani. Studiez artele plastice în Focșani, la Liceul de Artă “Gh. Tăttărescu”. Mi-am descoperit pasiunea pentru desen de la o fragedă vârstă, aproximativ 3-4 ani. De atunci am tot desenat, crescând deodată cu mine și marea pasiune pentru artă.

Îmi dedic viața dragostei pentru ceea ce este frumos. Sunt fascinat de idea născută în timpul renascentismului – omul universal – persoana capabilă să se dedice mai multor lucruri, așa cum au fost Michelangelo, Da Vinci sau Albrecht Dürer. Tocmai de aceea, obișnuiesc să descopăr mai multe domenii, bucurii ale vieții, astfel încât îmi rezerv timp și pentru poezie, teatru, cărți și tot ceea ce înseamnă cultură.

Iubesc oamenii, iubesc natura, poezia, cântecele, pictura, teatrul, florile… și îi admir pe cei înzestrați cu harul de a vorbi cu inima deschisă despre toate acestea: Platon, Socrate, Eminescu. Îmi plac jazz-ul, rock-ul și simfoniile clasice, cafeaua și ceaiul, dialogurile de seară cu prietenii.

Arta salășluiește în inima oricui și cred că, la fel ca dragostea, este o frântură din rai lăsată nouă ca șansă de mântuire.

Prin urmare, pretenția pe care o am de la mine însumi este să iubesc mai mult, să privesc cu inima ce-i în jurul meu. Fiindcă cel ce își asumă rolul de creator nu poate crea fără iubire. Așa că am ales ca motto citatul latin: „Dum spiro spero”.

Aleg să port frumusețea izvorâtă din suflet prin cuvântul viu și să-l las nemuritor, aici, pe pământ.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X
Ma bucur ca esti aici SDV
Bine ai venit!
wpChatIcon