Pepin Teens recomandă: activități în vremea pandemiei #TuCeFaciAcum?

În această perioadă suntem cu toții în căutarea unor activități care să ne scoată puțin din rutina zilnică, să ne ridice moralul și să ne amintească de bucuriile mici ale vieții. Și cum pozele cu banana bread nu prea mai apar în feed, ne-am gândit că e momentul să îi rugăm pe participanții din proiectele noastre să împărtășească cu voi ce fac ei în aceasta perioadă, pentru că știm cât de inventivi sunt.

Așa am încropit manualul de carantină cu recomandări și sfaturi de la tinerii participanți în proiectul Pepin Teen, susținut de ING Tech România. Noi vom reveni la acest articol ori de câte ori monotonia dă semne că vrea să se instaleze! #TuCeFaciAcum, sperăm că te lași inspirat.

  • Dă-le o șansă jocurilor video!

Doar vorbim de tineri pasionați de IT, era de așteptat că ei sunt cei mai în măsură să ne recomande cele mai bune opțiuni din acest domeniu, nu-i așa? Avem o gamă largă de recomandări testate chiar de către cei mai critici jucători, așa că nu vă rămâne decât să îl alegeți pe cel care vi se potrivește sau, de ce nu, cele care vi se potrivesc!

  • Dezmorțește-ți corpul!

Despre cât de mult bine face mișcarea fizică pentru trup și minte, știți deja. Dar dacă v-ați lăsat debusolați de faptul că nu mai puteți ajunge la sală în această perioadă, prietenii noștri sunt aici să vă motiveze. Unii dintre ei s-au adaptat cu ingeniozitate situației, construindu-și de la zero propriile lor aparate. Andrei a fost atât dornic să pedaleze încât și-a atașat bicicleta de un trainer unde se antrenează zilnic. Simplu, spune el! Chiar dacă nu veți urma întru totul exemplul lui, e important să vă dezmorțiți zilnic, prin stretching de exemplu. 

  • Citit + masterclasses + podcasts = formula perfectă

Câți dintre noi nu ne-am apucat de o carte și nu am mai terminat-o din cauza lipsei de timp? Sau nu am mai apucat să vedem filmul despre care am auzit atâtea păreri bune? Sau câte și mai câte astfel de scenarii?

 Poate că acum e momentul perfect în care să ne putem îndrăgosti de o nouă lectură, un nou film, podcast sau masterclass. Alin vă recomandă să citiți “Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace” de Stephen R. Covey și să acordați o șansă acelor masterclasses din domenii despre care nu v-ați aștepta să vă atragă. Cel puțin așa a făcut el și, după cum chiar el spune, tare bine i-a făcutl:  Așa am descoperit că mi-ar plăcea să scriu o carte și să creez filme. Cred că o să încep să scriu o carte în curând. Am o imagine despre ce vreau să fie, dar încă mă gândesc mai pe larg la subiectele pe care să le abordez.”

 Noi credem că are perfectă dreptate, inspirația vine când și de unde te aștepți mai puțin. So give it a try!

  • Keep in touch with your friends

Când vine vorba de acest subiect, suntem cu toții de acord: este important să ne conectăm cu cei dragi, chiar și câteva minute pe zi, mai ales că distanța fizică a devenit o normă. Adolescenții ne-au povestit despre cum această activitate le îmbunătățește mereu starea, dar și despre cât de mult contează să te asiguri că amicii tăi sunt bine întrebându-i care e starea lor de spirit. 

Pe lângă metodele și aplicațiile deja cunoscute prin care puteți să faceți asta, Vlad vă recomandă să încercați Discord.

  • Stay focused on your passion!

Pasiunea trebuie cultivată constant pentru a o transforma in a way of living. Iar pasiunea participanților este, după cum v-am mai povestit, IT-ul. De la servere pentru jocuri până la experimente fără un rezultat cert, ei le încearcă pe toate. Și asta vă recomandă și vouă: oricare ar fi pasiunea voastră, nu o neglijați în această perioadă.

  • Discover new music!

Pentru mulți dintre participanți, muzica e un hobby pe care au timp să îl exerseze acum. De exemplu, Ionuț compune la orgă, iar Daniel s-a apucat să învețe cântece noi la chitară. Chiar dacă nu cântați la un instrument, puteți să profitați de platformele de muzică și să descoperiți noua melodie pe care să o ascultați pe repeat.

Recomandarea muzicală de la Pepini este melodia lui Dennis Loyd – GFY.

  • Take a break

Oricât de mult ne dorim să facem toate lucrurile pe care ni le-am propus, e important ca din când în când să ne luăm momente în care să respirăm și să ne bucurăm de micile activități care ne bucură.

Sperăm ca tot ceea ce ați citit să vă fi inspirat și motivat să găsiți noi lucruri pe care le puteți face în siguranță, de acasă. E rândul tău să ne spui #TuCeFaciAcum.

X
Ma bucur ca esti aici SDV
Bine ai venit!
wpChatIcon