[tek_sectiontitle st_title=”Podcast” st_title_tag=”h1″ st_subtitle=”Silvia Bogdan, președinta Școlii de Valori, a fost invitata Mirelei Nicolae, în cadrul emisiunii IClasa, difuzată de Radio România Cultural.” st_subtitle_decoration=”” st_title_color=”#ffffff” st_subtitle_color=”#ffffff” st_separator_enable=”separator_on” st_separator_position=”below_title” st_separator_color=”#ffffff” st_separator_style=”solid-line” st_separator_width=”sep-border-width-2″ st_text_align=”text-left” st_width=”st_fullwidth” css=”.vc_custom_1592559295987{margin-top: 5px !important;}”]
IClasa este un program radiofonic destinat exclusiv educației, adică locul potrivit în care Silvia să le vorbească ascultătorilor despre activitatea noastră din această perioadă, despre atelierele virtuale pentru copii, profesori și adulți, dar și despre această perioadă interesantă de tranziție către online.

În cadrul atelierelor pentru elevi am abordat, pe lângă educația centrată pe valori, tema „Sănătate și prevenție în contextul pandemiei Covid-19” pentru ca ei să înțeleagă care sunt argumentele raționale din spatele măsurilor adoptate.

Atelierele pentru studenți au clarificat cum se poate desfășura activitatea la distanță, în ce fel joburile viitorului vor fi transformate și cum pot deveni mai buni, mai ales din perspectiva competențelor care vor fi din ce în ce mai căutate.

Profesorii au aflat în cadrul atelierelor noastre cum pot să facă uz de tehnologie, pentru a continua să țină cursurile în mediul online.

Silvia a anunțat cu această ocazie faptul că noi, cei de la Școala de Valori, suntem în curs de dezvoltare a unei platforme interactive de e-learning prin care lectorii își vor putea crea propriile cursuri utilizând și animația, și jocurile. Astfel, ne vom plia și mai bine pe nevoile elevilor, studenților și profesorilor.

[tek_sectiontitle st_title=”Podcast” st_title_tag=”h1″ st_subtitle=”Florina Rusneac, Manager Resurse Umane Fabrica Aleșd Holcim, ne împărtășește ce înseamnă pentru Holcim implicarea în ecosistemul educațional Școala de Valori.” st_subtitle_decoration=”” st_title_color=”#ffffff” st_subtitle_color=”#ffffff” st_separator_enable=”separator_on” st_separator_position=”below_title” st_separator_color=”#ffffff” st_separator_style=”solid-line” st_separator_width=”sep-border-width-2″ st_text_align=”text-left” st_width=”st_fullwidth” css=”.vc_custom_1589625535458{margin-top: 5px !important;}”]
Împreună cu partenerii noștri am creat programe transformaționale pentru mai mult de 50 000 de tineri, pe care ne place să credem că i-am influențat în a-și schimba modul în care gândesc, pentru ca mai târziu să devină cine vor ei să fie, să facă alegeri inspirate și să decidă în cunoștință de cauză. În timp, am avut parteneriate cu sute de companii, înstituții, școli, licee și facultăți din România.

Așa ne-am creat expertiza în lucrul cu tinerii și cu profesorii acestora.

Am conștientizat că a pune bazele unui ecosistem în care tinerii și adulții acceptă deliberat să lucreze împreună, fac schimb de valoare și aleg să își dezvolte voit instincte de învățare pentru întreaga lor viață, reprezintă premisele pentru care Școala de Valori există și va exista în viitor.